Adatvédelmi nyilatkozat Dr. Makausz Gyula Fogszakorvosi Magánrendelő által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan 

A honlap tulajdonosa és működtetője Dr. Makausz Gyula (1136 Budapest, Tátra u. 4.) a továbbiakban: Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő. 

A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen irányelvek tartalmát és egyoldalú kötelezettséget vállal arra, hogy a tevékenységével kapcsolatosan megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban és etikai szabályzatokban meghatározott elvárásoknak. A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő jogosult az Adatkezelési elvek megváltoztatására, aminek esetén az új Adatkezelési elveket feltölti a honlapra. Ön a honlap használatával elfogadja az Adatkezelési elveket, ha ezekkel nem ért egyet, kérjük, ne használja az oldalt.

A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő felelősséget vállal a weboldal látogatók személyiségi jogainak védelméért, a személyes adatok védelme kiemelten fontos számunkra. Ne feledje azonban, hogy az interneten keresztül továbbított információk biztonsága nem minden esetben biztosítható.

Fogalmak

adatállomány: az egy nyilvántartó-rendszerben kezelt adatok összessége,

adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől,

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő megbízást is – személyes adatok feldolgozását végzi,

adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon végzett bármely művelet, vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is,

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely a személyes adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

adatmegsemmisítés: az adatok vagy az azokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése,

adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik,

adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges,

adatzárolás: az adatok továbbításának, megismerésének, nyilvánosságra hozatalának, átalakításának, megváltoztatásának, megsemmisítésének, törlésének, összekapcsolásának vagy összehangolásának és felhasználásának véglegesen vagy meghatározott időre történő lehetetlenné tétele,

harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez,

különleges adat: a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat,

nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik,

regisztráció: a szolgáltatást igénybe vevő azonosításához szükséges és elégséges azonosító adatok megadása a az adatkezelő részére

személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: “Érintett”) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet;

Személyes adatok

A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő személyes azonosításra alkalmas adatokat gyűjt: teljes név, születési dátum, telefonszám, e-mail cím, de csak akkor, ha Ön önként adta meg ezeket az adatokat nekünk ezen az oldalon.

Adatkezelés célja

Az  adatkezelésének célja a szolgáltatás(ok) nyújtása. A Szolgáltatás nyújtása körében: 


(i)  az ügyfél / felhasználó azonosítása, a többi ügyféltől felhasználótól való megkülönböztetése;

(ii) kapcsolattartás, eDM-hozzájárulás esetén értesítés kapcsolódó vagy új szolgáltatásokról;

(iii) ügyfélelégedettség tesztelése és mérése

(iv) a Szolgáltatás testre szabásának elősegítése;

(v) a Szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet küldés;

(vi) reklám tartalmú illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, eDM,.);

(vii) vásárlási, bejelentkezési lehetőség, bónuszok igénybevétele;

(viii) harmadik személyek termékeinek reklámozása az adatok átadása nélkül.

Az adatkezelés- és feldolgozás jogalapja az érintettek előzetes és részletes tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása. A személyes adatok kezelése határozatlan ideig, de legkésőbb az Ön leiratkozásáig tart.

Az adatkezelő adatai

Adatkezelő, adatfeldolgozó neve, címe, elérhetősége: Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő 1136 Budapest, Tátra u. 4. Ettől eltérő adatkezelés esetén tájékoztatást adunk, amikor Ön megadja az ehhez szükséges információkat. Ahol Ön hozzájárulását adja az adatkezeléshez, mi hasznos információkkal, hírekkel szolgálhatunk, értesíthetjük új szolgáltatásainkról, illetve kérhetjük az Ön véleményét szolgáltatásainkkal kapcsolatban, amennyiben Ön ehhez hozzájárulását adja.

Kérjük, szíveskedjék figyelembe venni, hogy személyes adatainak megadásával Ön hozzájárul, hogy a rendelkezésünkre bocsátott információkat a fenti célokra feldolgozzuk.

Tájékoztatjuk, hogy ezt a honlapot és bármilyen adatbázist, amely Ön által megadott információkat tartalmaz, az adatvédelmi irányelvvel, valamint az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (A továbbiakban: “Infotv.”) rendelkezéseivel összhangban kezeljük.

Ön jogosult kérelmezni az adatkezelőnél tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, személyes adatainak helyesbítését, valamint személyes adatainak törlését vagy zárolását. Ön jogosult másolatot kérni Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő Önre vonatkozó adatkezelésével kapcsolatos információkról és amennyiben azok pontatlanul szerepelnek, kérheti azok helyesbítését.

Az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatás megtagadása esetén az Adatkezelő írásban közli Önnel, hogy a felvilágosítás megtagadására mely jogszabályi rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az Adatkezelő tájékoztatja Önt a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) fordulás lehetőségéről. Ezen kívül Önt megilleti a személyes adatai kezelése elleni tiltakozás joga is. Amennyiben a tiltakozása alapján az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet, úgy bírósághoz fordulhat az Infotv-ben foglaltak feltételek szerint.

Amennyiben Ön az Adatkezelőnek a kérelem tárgyában meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal, bejelentéssel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni.

Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket az Infotv. 14. § – 23. §, valamint az 52. § – 71.§ tartalmazza.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Honlap: https://www.naih.hu

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Ha kapcsolatba kíván lépni a velünk, elérhet minket postai úton: Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő 1136 Budapest, Tátra u. 4.  telefonon +36703265349 vagy e-mailben: info@makausz.com

 

Személyes adatok megosztása

A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő harmadik fél részére semmilyen célból sem ad el, illetve kölcsönöz személyes információkat. Bizonyos speciális esetekben, a következő körülmények között tesszük közzé személyes információit:

  • a jelen adatvédelmi nyilatkozatban megjelölt adatfeldolgozók jogosultak hozzáférni az adatokhoz a jelen nyilatkozatban foglalt terjedelemben.
  • amennyiben okunk van azt gondolni, hogy személyes információk felfedése szükséges annak érdekében, hogy azonosítsuk azokat a személyeket, felvegyük a kapcsolatot azokkal a személyekkel, ill. jogi eljárást indítsunk azok ellen a személyek ellen, akik Önnek kárt okozhatnak; vagy Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő jogaiban és tulajdonában kárt okoznak, ill. beleavatkoznak Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő működésébe, vagy akik a honlap egyéb használóinak okoznak kárt, ill. tevékenységeikkel bárkinek is kárt okoznak.
  • amikor a törvény szükségessé teszi, ill. amikor a törvényt betartató hatóságok kérik azt bűnügyi kivizsgálásokkal kapcsolatban, vagy amikor a polgári, ill. a közigazgatási hatóságok függő polgári ügyek és közigazgatási eljárások kivizsgálásakor kérik azt.

Adatok nyilvánosságra hozatala, adattovábbítás

  • Nyilvánosságra hozatal kizárólag külön hozzájárulással történik.
  • Adattovábbítás harmadik, külső személyhez nem történik. 

Külső szolgáltató tevékenysége

A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő együttműködik a Planmaster fogászati szoftvert üzelemeltető Kft-vel. A Planmaster Kft saját adatkezelési szabályzata szerint kezeli a szoftver kapcsán birtokába jutott adatokat.

Nem személyes adatok

A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő gyűjt statisztikai célra személyes azonosításra nem alkalmas információkat is. Ezek a célok: pl. a weboldal látogatók számának követése, hány felhasználó töltötte le a weboldal egyes oldalait, valamint a látogatóink internet szolgáltatóinak domain nevét. Ezeket a statisztikai információkat arra használjuk, hogy megértsük, hogyan használják látogatóink weboldalainkat, ezáltal javítva szolgáltatásainkat. Ebben a folyamatban személyes adatokat nem osztunk meg.

Felelősség

A Honlap használatából eredő kockázatot Ön viseli. Az információk technikai pontatlanságokat vagy nyomdai hibákat is tartalmazhatnak. Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül kiegészítse, törölje vagy módosítsa a Honlapon található információkat.

Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő nem vállal garanciát, beleértve, de nem kizárólagosan a Honlapon található információknak vagy tartalomnak bármilyen konkrét célra való alkalmazhatóságáért, valamint megfelelőségéért, továbbá használatáért.

Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő nem vállal felelősséget bármilyen fajta, a Honlapon megjelenő információval vagy tartalommal okozott károkért, beleértve, de nem kizárólagosan, a közvetlen, közvetett, következményekből eredő vagy előre nem látható károkat. Jelen felelősséget kizáró, illetve korlátozó rendelkezés nem érinti a szándékosan okozott, továbbá emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősséget

Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyek a Honlap létezéséből, használatából, használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, meghibásodásából, teljes egészére vagy csak egy részére vonatkozó – akár előzetes értesítés nélküli – szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításából, eredően, továbbá vonal- vagy rendszerhibából, esetlegesen általa hordozott vírusból, vagy az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatása következtében keletkeztek. 

Biztonság

A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő szabványnak megfelelő tűzfallal és jelszó védelemmel ellátott biztonsági adathálózatot működtet. A Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő biztonsági intézkedései segítségével mindent megtesz azért, hogy az ellenőrzése alatt álló felhasználói adatok elvesztését, helytelen használatát, ill. megváltoztatását kiküszöbölje. A lent kiemelt esetektől eltekintve, kizárólag csak az arra jogosult alkalmazottaknak van hozzáférése az Ön által megadott információkhoz. Ezen túlmenően szigorú szabályok vonatkoznak azokra a Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő alkalmazottakra, akiknek vagy a felhasználók információinak adatbázisához, vagy a szolgáltatásokat működtető szerverekhez van hozzáférésük. Mivel azonban nem garantálható, hogy az adatok nem tűnnek el, helytelen felhasználásuk, valamint megváltoztatásuk nem következik be, megteszünk minden erőfeszítést annak érdekében, hogy megelőzzük e szerencsétlen történéseket.

Információkérés

Az Önnel kapcsolatos nálunk tárolt információiról másolatot kérhet, illetve bármikor visszavonhatja információinak a fent említett módon történő felhasználásra vonatkozó beleegyezését, az alábbi címünkre eljuttatott kérésével: Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő 1136 Budapest, Tátra u. 4.

Módosítások

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozatunkat alkalmanként módunkban áll megváltoztatni. Amennyiben lényeges változtatásunkat hajtunk végre, ezekről értesítést is közölhetünk Honlapunkon. Kérjük, hogy időnként tekintse át újra jelen Adatvédelmi Nyilatkozatunkat annak érdekében, hogy naprakész tájékoztatást kapjon arról, hogy milyen módon próbáljuk megvédeni az általunk begyűjtött személyes azonosító információkat. Honlapunk folyamatos használatával Ön elfogadja Adatvédelmi Nyilatkozatunkat és az általunk végrehajtott változtatásokat is.

Kapcsolat

Adatvédelmi Nyilatkozatunkkal kapcsolatos hozzászólásait az alábbi címre várjuk:

Dr. Makausz Fogszakorvosi Magánrendelő 1136 Budapest, Tátra u. 4.

E-mail: info@makausz.com 

Telefon: +36703265349

Kelt, Budapest 2018. május 20.

„Az a megnyugtató a szakrendelőben, hogy megoldást kínálnak, nem a problémát hajtogatják”

Csak egy kattintásra van problémája megoldásától

Pácienseink véleménye

Szabó Judit

Szabó Judit

Egy fog pótlása azonnal

Választhattam hogy egy hármas hidat építünk, de azt nem szerettem volna mert ép fogat is érintett volna. Akkor mondta Gyula az implantátum lehetőséget, a rendelőben részletesen megmutatta hogy mire számíthatok, elmesélt mindent. Nagyon tetszett hogy megcsinálták az implantátumot és utána már egyből fog is volt rajta.

Énekes Miklós

Énekes Miklós

Fogpótlás

Egy barátom adta meg és ajánlotta a doktor úr címét, és hála istennek hittem neki és eljöttem. Már az első kezelésnél éreztem a precizitást, tudást és törődést, minden pillanatban tudtam hogy mit csinál és miért. A régi félelmek átalakultak teljes bizalommá, és a végeredmény egy egészséges csodás fogsor volt és vele együtt a boldogság.

Csák Mónika

Csák Mónika

Implantáció

Mindig problémásak voltak a fogaim, az egyik fogam hosszában elrepedt és ki kellett húzni. Már állandó vendég vagyok, számomra a bizalom az első, és én a doktor úrban maximálisan megbízom. Alaposan megvizsgál és mindenről tájékoztat, úgy hogy egy civil is megérti milyen beavatkozások lehetségesek.

Az egészséges fogak 10 titka

Válaszoljon 10 kérdéses szájápolási tesztünkre, és megtudja, van-e még tennivalója, hogy fogai egészségét egy életen át megőrizze.